Worteltjes havermout

Als er iets is waar ik zeker elke ochtend van kan genieten dan is dat wel havermout. In de koude jaargetijden is het een ideaal ontbijt, verwarmend, romig en verzadigend. Ik heb veel verschillende manieren om een heerlijk havermoutje klaar te maken, maar met worteltjes is toch mijn favoriet (plus je krijgt toch maar mooi wat extra groente binnen, ook niet verkeerd in de winter). Wat ook fijn is aan dit recept is dat je heel goed oude wortels kan gebruiken, zonde om weg te gooien toch? Maak er dus iets lekkers van.

Ontbijt voor een hongerig persoon

  • 40 g worteltjes
  • 35 g havermout
  • 220 ml havermelk / sojamelk / melk
  • een bescheiden handje rozijnen

ter garnering

  • 1 tl dadelstroop
  • wat kaneel
  • een paar walnootjes

Bereiding

  1. Rasp de worteltjes met een fijne rasp en doe deze met de havermout en melk in een klein steelpannetje.
  2. Zet op midden-laag vuur voor ongeveer 10 minuten met de deksel er op, kijk af en toe of hij niet overkookt en roer regelmatig om te zorgen dat de bodem niet aankoekt. Als de pap een beetje is ingedikt en de worteltjes zacht zijn is hij klaar.
  3. Doe de rozijntjes in de pan en laat voor ongeveer 2 minuutjes staan met de deksel er op, de rozijnen zuigen het overtollige vocht op en de havermout word nog wat dikker.
  4. Lepel de pap in een mooie kom en versier met de stroop, nootjes en kaneel.

Genieten maar!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: