notentruffels met kokos

Pssst…Mag ik jullie een geheimpje vertellen? Wist je dat notenballetjes (blissballs, energieballetjes of hoe je ze ook wil noemen) veel lekkerder worden wanneer je de noten vooraf roostert? Het is een hele simpele manier om zonder toevoeging meer smaak en een betere textuur te krijgen. Het vet komt namelijk beter vrij tijdens het mixen, dit zorgt er voor dat de balletjes romig en zacht op de tong voelen. Eigenlijk een beetje als truffels, maar dan zonder cacao. Wedden dat deze notentruffels je nieuwe favoriete tussendoortje zijn?

Nodig voor ongeveer 13 notentruffels van 13 gram

  • 80 gram ongezouten notenmix (walnoot, amandel, hazelnoot en cashew)
  • 60 gram ontpitte medjoul dadels (of dadels geweekt in heet water voor een kwartiertje)
  • 1/2 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 20 gram kokosrasp + extra om in te rollen

Bereiding:

  1. Spreid de noten uit op een bakplaat en zet ze in de oven voor 11 minuutjes op 180 °C. Schep halverwege om.
  2. Laat de noten een kwartiertje afkoelen en doe dan met de kokos in de keukenmachine of magicbullet en mix tot het samenklontert, stop meteen anders word het pasta (ook lekker, maar niet de bedoeling).
  3. Schep het mengsel in een kom en mix nu de dadels tot een kleverige pasta. Dit doe je apart zodat alles straks een fijne textuur heeft.
  4. Kneed de dadelpuree met de rest van de ingrediënten tot een soort bal. Alleen de kokos om de balletjes mee af te werken moet je apart houden.
  5. kneed kleine balletjes ter grootte van een stuiterbal en rol door de kokos. Als je erg precies wil zijn kun je de stukjes wegen, ze moeten ongeveer 13 gram zijn.
  6. Voor je ze eet is het lekker om ze even te laten opstijven in de koelkast, dat hoeft maar een half uurtje 😉

En klaar zijn je heerlijke notentruffels, aanvallen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: