Om verwarring te voorkomen wil ik toch even benadrukken dat ik geen gecertificeerde aromatherapeut ben. Wat ik aan kennis met jullie deel op mijn website is puur mijn ervaring vanuit de praktijk en wat ik heb gelezen uit betrouwbare naslagwerken ( o.a. Aromecum door H. Rijpkema en de groene apotheek van van J. Grunwald en C. Janicke). De recepten die ik plaats zijn door mij samengesteld, mits anders vermeld. In dat geval zal ik altijd een bron vermelden.

Wees voorzichtig met Etherische olie

Tenzij je weet wat het werkzame effect gaat zijn van de dosis en samenstelling, is het niet slim om zomaar wat lekkere geurtjes bij elkaar te mikken. Etherische olie heeft een zeer krachtige werking en moet niet onderschat worden. Sommige olie kun je beter niet op de huid gebruiken omdat ze al irriterend werken in kleine dosis (bijv. kaneel). Soms kan het ook zijn dat je een allergische reactie krijgt, dit komt soms voor bij olie van planten uit de composieten familie waaronder kamille, goudsbloem en duizendblad. Als je zwanger bent of last hebt van astma kun je beter eerst met je arts overleggen welke oliën wel of niet geschikt zijn. Controleer altijd voor de zekerheid wat de effecten van gebruik zijn. Mijn advies is: Ben je niet zeker van je zaak? lekker laten staan.

Content op Dulcamara

Deze website word met veel liefde en aandacht onderhouden. De content die je hier vind is door mij, Mara Tarnoczy gemaakt. Dat houd in dat naast de recepten en blog-artikelen ook de foto’s en tekeningen door mij gemaakt zijn. Wat mij betreft is het internet om te delen, maar voor het gebruik van een tekening of foto van mij heb ik graag dat dit in overleg met mij is. Wil je een recept op je eigen website plaatsen? Dan zou ik het fijn vinden als je in de beschrijving verwijst naar mijn website.