Dadelpasta

Dit recept is zo ontzettend simpel en goedkoop dat het meer dan de moeite waard is om het een keertje te proberen. Voor een potje dadelstroop betaal je al snel een euro of drie, aardig prijzig als je het zoals ik royaal op je brood smeert. 

Het fijne aan deze dadelpasta is dat het wat minder zoet is dan pure dadelstroop, het smaakt licht naar karamel en past dan ook uitstekend bij pannenkoeken of als vulling voor een cake. Het enige wat wel even goed is om te weten is dat deze pasta best snel bederft. Hij blijft een week goed in de koelkast. Ook kan ik je aanraden geen vieze messen te gebruiken, door de suikers is het een makkelijke prooi voor schimmels.

1 potje van 400 gram

  • 100 g dadels
  • 100 ml kokend water
  • Zout naar smaak
  • Een schone pot met deksel

Bereiding

  1. Zet de dadels onderwater en laat ze 10 minuutjes weken.
  2. Doe het zout erbij en eventueel nog andere kruiden of smaakmakers.
  3. Alles mag nu in de blender en mix het goedje net zo lang tot je geen stukjes meer ziet.
  4. De pasta moet een beetje op bebogeen lijken. Als je hem hebt geproefd en tevreden bent met de smaak kun je hem nu in je potje spatelen (een siliconen spatel is heel handig voor dit soort dingen). Sluit de deksel pas als de pasta niet meer warm is en zet dan in de koelkast. Of gebruik hem meteen.
  5. Voor dit recept heb je alleen dadels, zout en water nodig, kan het nog simpeller? Als je dit iets te gewoontjes vind kan je het recept zelf een beetje opleuken met wat kaneel, vanille of amandelextract. Ik laat het helemaal aan jou over. 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: